TV-serie Dutch Adventure Hunters

Sinds kort bestaat het tevens door Minelab gesponsorde kanaal The underground history show die wat mij betreft de lat heel hoog heeft gelegd, als het gaat om  een gesponsorde metaaldetectie medium. Ik ben benieuwd of de TV serie Dutch Aventure Hunters dit gaat overtreffen!

Dutch Adventure Hunters

Een 8-delige serie die vanaf april 2021 op TV te zien zal zijn. Ben benieuwd 🙂 Vroeger keek ik graag naar  "Diggin with KG and Ringy" die semi serieus op zoek gingen naar verloren schatten. Het één en ander werd begeleid door grappige wilde speculaties van de mannen die vaak gecombineerd werd met echte historische data.

Dutch Adventure Hunters zie er op de youtube-trailer redelijk serieus uit. Het wordt gepresenteerd door Stephanie Dros en Wesley D'Abo, beiden van het Youtube-kanaal Digging up the past Metaldetecting en gesponsord door DJlaan Detectiespecialist  , Minelab en The happy treasure hunters

Volgens het bijbehorende youtube-kanaal Dutch Adventure Hunters (DAH) wordt dit nieuwe televisieprogramma vanaf april 2021 uitgezonden. Programma onderdelen zijn The Mystery of Kiste Trui met Wesley d'Abo en Stephanie Dros, The History of the Groote Scheere met Bert van Heerde en Alwin Ballast, Les van Wes(ley) met tips &tricks, de YouTuber en BLOOPER van de Week. Dat laatste, het erbij betrekken van andere Youtube-kanalen is natuurlijk een commercieel goede zet!

Zelf ben ik een Minelab fan, maar ik hoop voor de andere zoekers onder ons, dat ook andere merken worden getoond. Ik ben namelijk wel benieuwd naar alle voor- en na-delen van de diverse machines!

We gaan het dus zien!

Update:

Inmiddels te zien op Youtube en op Salto TV 

Ik vond het een vermakelijk programma met veel historische feitjes met bijbehorende filmpjes. Leuk is om te zien hoe de verschillende detectoristen bezig zijn. Je ziet dat iedereen zijn of haar eigen manier heeft in het onderzoeken van goede plekken om te zoeken en het vastleggen van de gevonden objecten. In het programma zitten wat cliffhangers die je over de streep moeten trekken om ook naar de volgende aflevering te kijken.

Update 2:

De serie is inmiddels afgelopen. Op het bijbehorende youtube kanaal zijn de verhaallijnen "De groote scheere" en "Kiste trui" als aparte serietjes toegevoegd.