Belgische brandweer

Onlangs kreeg ik van Erik Windey een alleraardigste donatie van een selectie knopen van de Belgische brandweer. Deze werden teruggevonden bij het de opkuis van een magazijn van een actuele brandweerpost. Men heeft deze verwijderd van de niet meer gebruikte uitgangsuniformen. Dit is aangevuld met zoals hij zei “wat er nog in de schuiven lag”.

Natuurlijk is dit maar een beperkte selectie van knopen die de Belgische brandweer heeft gedragen. Toch geeft het een leuk inkijkje in de geschiedenis. Het zijn knopen die vanaf ca 1900 tot ver na de tweede wereldoorlog zijn gedragen. Twee knopenfabrikanten zijn binnen deze selectie prominent aanwezig namelijk Fonson (waar ik onlangs een artikel over heb geschreven) en Van Malderen.

 

1 thought on “Belgische brandweer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *